כָּל אָדָם צָרִיךְ שֶׁיִּהְיֶה לוֹ חָבֵר אֶחָד, וַעֲלִיָּה אַחַת טוֹבָה, וּגְרוּטָאָה אִתָּהּ יְנַסּוּ לַעֲלוֹת בָּהּ. וְגַם אִם לֹא יַגִּיעוּ לְסוֹפָהּ, הִתְקַיֵּם בָּהֶם הַכָּתוּב: אָדָם וְאָדָם, וְטֶבַע אֵין לוֹ סוֹף, וּמְכוֹנָה אַחַת טוֹבָה שֶׁתְּחַבֵּר בֵּינֵיהֶם, וְעוֹד פִּסָּה שֶׁל אֹשֶׁר שֶׁבִּלְעָדֶיהָ אָנָּה אָנוּ בָּאִים.
המון זמן אנחנו מרגישים שיש משהו במסעות שלנו שהוא ממש מרפא אבל אף פעם לא ידענו לדייק אותו במילים. המסע שלנו אינו מתיימר להיות מסע טיפולי במובן המקובל של המילה, זהו מסע של חיבור בעזרת המשולש הנצחי שלנו: אדם – טבע – מכונה. מסע המעניק למתמודדי PTSD אתגר שהם בהחלט יכולים לעמוד בו, אם רק יעזו.
שתי תגובות אופייניות של הפוסט טראומה, הן ניסיונות רבים להימנע לצאת מהבית “מהבונקר” וניתוק קשרים חברתיים. ומכיוון שהמצוקה כל כך משמעותית יש ירידה במצב הרוח, נטייה לפתח דפוס חשיבה פסימי לגבי העתיד, רמת מסוגלות ירודה, תחושת אשמה, בושה ותסכול רב שזר לא יבין זאת…ואם הסביבה לא מבינה, למה לטרוח להסביר.
הרציונל הוא לגרום להם לצאת מהבית, לחוות חוויות טובות, לפגוש ולהכיר אנשים ולהתחבר מחדש לקשרים חברתיים. להשתדל לעשות ההיפך ממה שהפוסט טראומה “אומרת” להם לעשות, והיא תמיד אומרת להם להימנע ולהסתגר.
זה בדיוק לצאת מהבית, לצאת “מהבונקר” לכמה ימים של אי וודאות, לפגוש אנשים, ליצור קשרים חדשים. ואז קורה הפלא! פתאום אנשים שרגילים לשתוק כל חייהם, פתאום מתחילים לדבר…ולשתף… כי כשאתה תקוע אי שם באמצע המידבר, ומחכה עד השעות הקטנות של הלילה לחלק שצריך להגיע כדי לתקן את הגרוטאה, אין לך הרבה ברירה אלא לדבר.
לא נסתיר ונגיד שבמסע כזה לא הכל עובר חלק, ויש גם רגעים לא פשוטים. להתמודד עם אי וודאות וקושי התחלתי, להתרגל לרעיון שאין כאן משימה שצריך לבצע, ואין פה שום תחרות, והעזרה ההדדית כאן ללא שום מטרות רווח ( קצת הפוך מהחשדנות שלהם ביום יום). והטבע כולם בתחום כבר יודעים מה הוא עושה בעוצמתו אין לנו מה להוסיף. אבל לנו יש את תוספת המכונה, זו שנפלא מבינתנו איך היא ממשיכה לנסוע למרות שהיא נראית פצועה…ואז בסוף המסע כולם מבינים: היא פצועה, אבל ממשיכה…ומזכירה קצת אותנו!!